Biografia

Fotografia e autorit

Alen Boske

28 Mars 1919

Alen Boske
Lindur më dt. 28 Mars 1919, romancier, eseist, përkthyes, por para së gjithash poet. Kaloi dhe nga surealizmi, por u shkëput prej tij dhe i zgjeroi kufijtë e poezisë së tij, në mënyrë që në të të përfhsiheshin sa më shumë aspekte të përvojës njerëzore.
Autor i një numri të madh vëllimesh poetike, Boskeja është një nga zërat e shquar në poezinë franceze të pasluftës