Biografia

Fotografia e autorit

Amin Maalouf

25 Shkurt 1949

Amin Maalouf lindi më 25 Shkurt 1949 në Bejrut Liban dhe në vitin 1976 ai u shpërngul në Francë. Arabishtja është gjuha e tij e nënës por ai shkruan në gjuhën frënge, por vepra e tij është përkthyer në 40 gjuhë.