Biografia

Fotografia e autorit

Sergej Esenin

03 Tetor 1895

Sergej Esenin (Sergei Alexandrovich Yesenin) lindi më 3 Tetor 1895 në Konstantinovo, Rybnovsky District, Ryazan Governorate, Perandoria Ruse dhe vdiq më 28 Dhjetor 1925 (mosha 30 vjeç) në Leningrad, Bashkimi Sovjetik, Rusi.