Biografia

Fotografia e autorit

Uollter Skot

15 Gusht 1771

Uollter Skot (Sir Walter Scott, 1st Baronet) lindi më 15 Gusht 1771 në College Wynd, Edinburgh, Skoci, Britani e Madhe dhe vdiq më 21 Shtator 1832 (mosha 61 vjeç) në Abbotsford, Roxburghshire, Skoci, Britani e Madhe